Verwarm in een pannetje de melk voor het deeg (300ml) samen met de blokjes boter tot de melk lauwwarm is en de boter net begint te smelten.
Zeef de bloem in een beslagkom en voeg alle andere droge ingrediënten voor het deeg toe.
Giet beetje bij beetje het melk/boter mengsel toe terwijl je aan het mixen bent.
Kneed het deeg nog een 10 a 15 minuten goed door (een keukenmachine of broodbakmachine op kneed stand is nu wel heel makkelijk).
Maak een bol van het deeg en leg deze in deze in de beslagkom afgedekt met een warme vochtige doek. Zet kom in een voorverwarmde oven (35°C) en laat dit een half uur rijzen terwijl je de worstjes voorbereid.
Klop de 2 eieren goed los.
Doe in een grote kom het gehakt, paneermeel, mosterd, gehaktkruiden en 2/3 van het losgeklopte ei.
Kneed dit goed door en voeg daarna telkens een scheutjes melk toe.
Hiermee kan je goed sturen dat het gehaktdeeg niet te nat gaat worden.
Voeg eventueel nog wat gehaktkruiden, peper of zout toe naar smaak.
Verdeel het gehakt in ongeveer 20 bolletjes en maak hier worstjes van van ongeveer 10 cm lang.
Dek de worstjes af met huishoudfolie en leg deze terug in de koelkast.
Als het deeg een half uur heeft gerezen verdeel je dit in 20 porties en maak van elke portie een mooi bolletje.
Bekleed een bakplaat met ovenpapier en leg hier de bolletjes deeg op.
Dek het deeg wederom af met een vochtige warme doek en zet het deeg terug in de oven van 35°C om nogmaals een half uur te rijzen.
Na de tweede rijs rol je een bolletje deeg uit tot een ovaal welke net iets langer is als het worstje.
Leg hier een worstje op, vouw de uiteinden over het worstje en rol het deeg op, maak de vouw wat vochtig en plak deze goed dicht.
Leg het broodje met de naad naar beneden op een bakplaat.
Herhaal dit voor alle bolletjes deeg / worstjes.
Bestrijk de broodjes heel dunnetjes met het overgebleven losgeklopt ei welke je een beetje aangelengd hebt met melk.
Dek de bakplaat (of bakplaten) af met de vochtige warme doek en laat dit 10 minuten rijzen in de oven (ja we rijzen veel voor dit recept).
Leg een pizza steen midden in de BBQ en rondom een ring van hete kolen (niet onder de steen!) en verwarm de BBQ langzaam aan naar een 200°C. (gebruik je een pelletsmoker net als ik dan kan je de bakplaat er zomenteen zo inleggen).
Het afbaken zal je in meerdere keren moeten doen (ik kon beide platen samen kwijt in de pelletsmoker maar op een normale BBQ gaat dit niet in 1 keer lukken).
Leg nu pizza steen vol met broodjes en bak ze 25 minuten af: als ze klaar zijn laat je ze afkoelen op een rooster terwijl je de volgende lading afbakt.